tennisGrips

 

Er zijn twee soorten grips te krijgen:

•‘Basisgrips’ (ook wel replacement grips genoemd)
Dit is de grip die om uw racket of stick zit als u deze aanschaft. Deze grip vangt een groot deel van de ‘schokken’ op en zorgt daarmee voor een zeer groot deel van het speelcomfort.

•‘Overgrips’
De ‘overgrip’ wordt aangebracht over de basisgrip heen. Hierbij is het belangrijk dat de basisgrip zijn schokabsorberende vermogen nog heeft
Overgrips gebruik je om de demping en vochtopname te vergroten en daarmee het speelcomfort te verhogen. Gebruik een over grip nooit zonder basisgrip, dit is oncomfortabel en werkt blessures in de hand

 

Wanneer vervang ik mijn grip?

asisgrip
Vervang de grip minimaal even vaak per jaar, als u uren per week speelt. Speelt u 6 uur per week, vervang dan de grip 6x per jaar.

•Overgrip
Een overgrip slijt vele malen sneller als een basisgrip. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit worden overgrips zelfs na ieder gebruik vervangen (sommige spelers verslijten meerdere overgrips per wedstrijd).


Hoe vervang ik mijn grip?

•Basisgrip

1.Verwijder de oude vervangingsgrip van het tennisracket en zoveel mogelijk van de achtergebleven lijmresten.

2.Verwijder de plakstrip van de nieuw te plaatsen vervangingsgrip. Plak het smalle uiteinde goed tegen de rand van het breedste vlak aan de einddop van uw tennisracket. Draai het racket rond en volg met de grip de bovenrand van de einddop. Bij de overslag met het startpunt trekt u de grip iets naar boven, zodat de opwaartse spiraal ingezet wordt. Rechtshandige spelers draaien hun grip rechtsom, linkshandige spelers draaien linksom.

3.Draai nu door en de grip zal vanzelf naar boven draaien. Zorg dat de dunner afgewerkte randen van de vervangingsgrip elkaar slechts 2-3 mm overlappen.

4.Is heel de greep mooi bedekt, knip dan het restant van de grip goed schuin af.

5.Draai het laatste stukje verder om het handvat en zet het uiteinde vast met het stuk bijgeleverde tape. De tape is elastisch en laat zich mooi strak over de vervangingsgrip en rond de steel aanbrengen.

•Overgrip

1.Verwijder, indien nodig, de oude overgrip. Verwijder de folie van de nieuwe overgrip. Plaats het smalle uiteinde op het breedste vlak aan de einddop van uw tennisracket. Terwijl u de overgrip vasthoudt, draait u het racket rond, zodat u een overslag krijgt op het startpunt. Rechtshandige spelers draaien hun grip rechtsom, linkshandige spelers draaien linksom.

2.Draai nu door en de grip zal vanzelf naar boven draaien. Zorg dat de overlap niet meer is dan 2-3 mm.

3.Bent u ter hoogte van de tape van de vervangingsgrip, knip dan het restant van de overgrip goed schuin af.

4.Draai het laatste stukje verder om de greep en zet het uiteinde vast met het stuk bijgeleverde tape. De tape is elastisch en laat zich mooi strak over de grip en rond de steel aanbrengen.
Hieronder nog een serie afbeeldingen ter verduidelijking

 

Tennisracket regrippen

Kassa  

Geen artikelen

Administratiekosten € 0.00
Totaalprijs (inclusief btw en kosten) € 0.00

Afrekenen

TOP DEALS!

Search