Algemene informtie:

De tijd dat Bjorn Borg met 12 houten rackets de baan op kwam is voorbij. De technische ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat men nu met de mooiste kunststof tennisrackets speelt. Deze technische ontwikkeling geldt zeker voor de materialen die de laatste jaren zijn aangepast in het tennissnaren assortiment. Vroeger werd de  darm tennissnaar uit schapedarm vervaardigd. In een later stadium werd deze tennissnaar uit runderdarm vervaardigd. De kunststof tennissnaren die later ontwikkeld werden bestonden uit vele verschillende materialen namelijk: Kevlar, Spectra, Vectra, Nylon, Polyester, Zeyex.

Vandaag de dag veranderen materialen nog steeds. Dit zien we ook weer met de opkomst van Titanium tennissnaren. Bijna altijd bepaalt de constructie van een snaar de speeleigenschappen van de tennissnaar. Elke tennissnaar bestaat uit een kernsnaar en filamenten. De combinatie van deze twee aspecten bepaalt de flexibiliteit, de elasticiteit en de sterkte van de tennissnaren.

De wrapped multifilament tennissnaar heeft een monofilament kernsnaar met filamenten daaromheen getwijnd. Hierdoor zijn tennissnaren duurzamer, hebben ze een grotere elasticiteit en hogere trekkracht.

Tip: Het aantal keren dat u per week tennist staat standaard voor het aantal keren per jaar dat het tennisracket herbespannen zou moeten worden. Dus 2x per week tennissen betekent 2x per jaar uw tennisracket bespannen.

Bepanadviezen:

Welke bespanbaarheid het meest geschikt is wordt bepaald aan de hand van de volgende gegevens.

 • Uitwerking van de bespanbaarheid op de speeleigenschappen van het tennisracket:
        - Zachte bespanning: Meer balversnelling, minder balcontrole, meer trampoline effect, meer 
          comfort en meer levensduur.
        - Harde bespanning: Minder balversnelling, meer balcontrole, minder trampoline effect, minder
          comfort en minder levensduus.

Over het algemeen kun je stellen dat aanvallend ingestelde spelers en topspin spelers een hardere bespanning en baseline spelers een ietswat zachtere bespanning prefereren, en dat stijvere tennisrackets op recreatief niveau over het algemeen wat minder hard bespannen worden.

Bespanbaarheid is medeafhankelijk van de dikte van een tennissnaar. Dunnere tennissnaren worden zachter bespannen dan dikke tennissnaren. Vandaar dat het soms verwarrend overkomt als men ergens hoort of leest dat een bepaalde proftennisser met een lagere bespanning speelt. De meeste profspelers spelen namelijk met dunnere snaren, omdat deze elastischer zijn en een betere grip op de bal geven en meer speelcomfort bieden. Over het algemeen wordt aangeraden het bespanadvies van de fabrikant aan te houden, een gemiddelde bespanhardheid.

Vanzelfsprekend worden oversized tennisrackets door hun grote snaaroppervlak harder bespannen dan midplus tennisrackets en hebben door een grotere sweetsport meer power..

Feiten:

 • Lange tennissnaren produceren meer power
 • Tennissnaren die lager bespannen zijn geven een grotere balversnelling
 • Tennissnaren die lager bespannen zijn geven minder schok, maar meer trillingen
 • Minder lengte en of breedtesnaren geeft een grotere sweetspot en dus meer power  Dunnere
       snaren geven meer power dan dikke snaren
 • Dunnere snaren geven meer grip (spin) op de bal
 • Minder lengte en of breedtesnaren geven meer grip op de bal maar minder controle
 • Snaren die harder bespannen zijn geven meer grip op de bal
 • Snaren die harder bespannen zijn geven een betere conrole
 • Snaren die harder bespannen zijn geven meer schok, maar minder trillingen
 • Zachte tennissnaren of tennissnaren met een zachte coating geven een betere trillinhgsdemping

 

Kassa  

Geen artikelen

Administratiekosten € 0.00
Totaalprijs (inclusief btw en kosten) € 0.00

Afrekenen

TOP DEALS!

Search